Evers Agro

Het bedrijf is in 1961 opgericht door Johann Evers. Hij is begonnen als boerensmid. Naast deze werkzaamheden heeft hij ook de productie van diepwoelers ter hand genomen. De bekende gebogen, licht trekkende ronde tand komt van zijn hand. De woelers met de ronde tanden (echter aangepast voor de huidige trekkers) worden na 40 jaren nog steeds in grote aantallen verkocht.

In die beginjaren zijn ook nog schoffelwerktuigen en aardappelwagens gemaakt. Destijds werden deze zaken allemaal in de directe regio verkocht en zijn er nooit landelijke verkoopactiviteiten ontwikkeld.

Naast de productie van landbouwmachines werd ook staalbouw en installatiewerk, denk aan loodgieterswerk zoals werk aan verwarmings-, air-conditionings- en elektrische installaties ter hand genomen.

Pas in 1982 hebben we landelijke verkoopactiviteiten ontwikkeld. In dat jaar hebben we dan ook voor het eerst op de LandbouwRAI gestaan. In de jaren die daarop volgden groeide de omzet gestaag. Er is door ons goed geluisterd naar de wensen van de gebruikers. Diverse machines hebben we hierdoor ontwikkeld. Ons assortiment is dan ook aanzienlijk gegroeid. Allemaal grondbewerkingsmachines ontwikkeld in samenwerking met de eindgebruiker.

In 1990 werden de bedrijven officieel gesplitst. Drie afzonderlijke bedrijven ontstonden er, namelijk:

  1. Evers Agro B.V. (productie van landbouwmachines.)
  2. Evers Staalbouw (productie en montage van staalconstructies)
  3. Evers Installatie (installatiewerk)

Evers Agro is in 1999 verhuisd naar een nieuw pand op het industrieterrein in Almelo. Een pand met een modern kantoor en productiehal. In dit pand kan de productie op een moderne en efficiëntie manier plaatsvinden.

Door de toenemende vraag de laatste jaren naar onze machines en daarmee ook het verhogen van de productiecapaciteit heeft Evers Agro in 2010 doen besluiten uit te breiden op de huidige locatie. Dit alles is eind december 2010 gerealiseerd. Na de uitbreiding is de productieruimte met 1375 m2 toegenomen en het magazijn met 380 m2. De totale productieruimte komt hiermee op 4000 m2.

 

Paardenrassen

Sinds enige jaren dragen alle Evers machines de namen van een paardenras. De paarden zijn in de landbouw inmiddels verdwenen, echter er ligt nogal wat historie met de paarden. Daarom vonden we namen van paardenrassen zeer toepasselijk voor landbouwmachines.

Neem vrijblijvend contact met ons op