De nieuwe bekroonde 6 serie, pure power.

Voor de Akkerbouwer, Veehouder en Loonwerker

De 6155 stamt uit een familie waarin de bekroonde 6215 RCShift behoort. Deze is tijdens de Agritechnica bekroond met de BEST DESIGN 2017 award van de Tractor of the Year commissie. Datzelfde design siert dit familielid. De 6155 is deel van een complete serie tractoren die zich onderling onderscheiden in transmissie, cabine en hydraulische installatie. De 6155 PS is een machine met een 6 traps powershift die in samenhang met de electrisch bediende rijkoppeling het mogelijk maakt om 30 versnellingen voorwaarts, en 15 verscnellingen achterwaarts te selecteren zonder de voetkoppeling te hoeven gebruiken. De transmissie is voorzien van een speedmatching functie waarbij de juiste powershiftstand wordt gekozen bij het wisselen van de versnellingen. De zuinige 6-cilinder van DEUTZ  uitgerust met Tier V Ready techniek heeft de techniek van de toekomst al in zich. Met zijn maximum vermogen van 156 pk bij 1900 omw./min. heeft u altijd de beschikking over deze pk’s. Ongeacht of u nu 40 km/u over de weg rijdt of 0,5 km/u in het veld kruipt, of dat u ploegt  bij lage snelheden of injecteert met hoge snelheid, altijd heeft u deze pk’s tot uw beschikking. Natuurlijk is de trekker voorzien van een laagtoeren motor zodat u altijd kunt transporteren met een minimum aan brandstofverbruik. De aftakas is voorzien van 4 toerentallen waarvan 2 economisch, compleeter en zuiniger is niet mogelijk. De trekker is standaard voorzien van een 84 liter hydrauliekpomp + 42 liter stuurpomp zodat u ondanks dat u stuurt nooit het werktuig van minder liters hoeft te voorzien. De nieuwe 6155 heeft een vrijstaande cabine waardoor geluid in de cabine tot een minimum wordt gereduceerd. De MaxiVision cabine is voorzien van het nieuwste digitale InfoCentrePro informatiescherm waarin u alle trekkergegevens kunt opvragen. Luchtgeveerde stoel en standaard airconditioning maken de cabine onder alle omstandigheden tot een fijne werkplek.

De 6 serie kenmerkt zich door een lage kostprijs per uur, vele voorzieningen in de trekker maken het mogelijk om brandstof te besparen, onlangs is het duitse vakblad Profi tot de conclusie gekomen dat DEUTZ-FAHR zich onderscheid in lage onderdelenpprijzen en daarmee lage onderhoudskosten. De trekkers kennen 2 jaar fabrieksgarantie op de aandrijflijn. Dit alles maakt het tesamen met lage investeringskosten, dat de DEUTZ-FAHR 6155 in zijn toekomstige jaren veel geld bespaart.

Naast de PS uitvoering zijn er andere varianten van de 6155 leverbaar, de zelfschakelende RCShift met o.a. optionele hydraulische hulpventielen en de TTV, de laatste met daarin de efficiente traploze transmissie. Zowel de actietrekker en de andere uitvoeringen kennen vele opties op gebied van vooras geveerd ja of nee, eindsnelheid 50 km/u, electrisch bedienbare hulpventielen etc.