Beregeningshaspels en beregeningspompen kopen

Door onze ruime ervaring op het gebied van beregening, beregeningshaspels en beregeningspompen kan gecomi uit Mill u bij de aanschaf van de juiste beregeningsmaterialen deskundig adviseren. Gecomi verkoopt ook specifieke onderdelen en gereedschappen voor het uitvoeren van onderhoud en reparaties aan beregeningshaspels en beregeningsmachines. Veel onderdelen en gereedschappen voor beregeningshaspels leveren wij direct uit voorraad.

Beregeningshaspels zijn specifiek ontwikkeld om landbouwgrond bij droogte te beregenen. Op het haspel kunnen vele meters beregeningsslang opgerold en getransporteerd worden. Met een beregeningshaspel wordt regenwater met een beregeningspomp over grote afstanden opgepompt en tussen beregeningspomp en sproeiers of sprinklers getransporteerd.

De watersproeiers zijn aan het eind van de watertransportslang gemonteerd en besproeien het veld. Als het op- en afrollen van de waterslang beregeningshaspels automatisch gedaan wordt noemen we dat haspelautomaat. De grotere beregeningshaspels kunnen wel tot 500 meter en meer transportslang bevatten.

Bij de juiste keuze voor een beregeningshaspel is een aantal zaken belangrijk om rekening mee te houden:

  • De watercapaciteit en druk van de watertoevoer.
  • Het oppervlak dat per sessie besproeid moet worden met beregeningshaspels.
  • De gewenste hoeveelheid water per m².
  • De tijd die voor beregening beschikbaar is.
  • De lengte van het te besproeien oppervlak.

Het kiezen van de optimale beregeningshaspel is dus van veel factoren afhankelijk. Neem voor een deskundig advies contact met ons op.

Beregeningshaspels en watercapaciteit en waterdruk

De beschikbare watercapaciteit en waterdruk zijn bepalende factoren bij de keuze voor de juiste beregeningshaspel. Bij lagere capaciteit is een elektrisch aangedreven motor vaak een goede optie omdat er bij deze geen waterdruk ‘verloren gaat’ aan het aandrijven van de motor.

Beregenings besproeiingsoppervlak

Het oppervlak dat met de beregeninghaspel beregend moet worden is bepalend voor het toe te passen type beregeningshaspel. Hoe groter het oppervlak dat besproeid moet wporden, des te groter de slangdiameter, capaciteit en nozzle-opening van de beregeningshaspel moeten zijn.

Hoeveelheid water per m²

De hoeveelheid water dat per m² gesproeid wordt door de beregeningshaspel is afhankelijk van de snelheid waarmee de beregeningshaspel rijdt, nozzle-opening en capaciteit (aantal m³ en waterdruk) van de sproeier.

Beregenings sproeitijd

In sommige gevallen is er slechts een beperkte tijd beschikbaar om te mety een beregeningshaspel te besproeien. Bijvoorbeeld bij sportvelden of paardenbakken. In dat geval wordt vaak een elektrisch aangedreven motor voor de beregening toegepast omdat deze een hogere opwindsnelheid heeft en u in kortere periode het hele te besproien oppervlak kun beregenen. .

Lengte van het te besproeien oppervlak

De slanglengte van de beregeningshaspel moet vanzelfsprekend voldoen aan de gewenste sproeiafstand per sessie.

Ons aanbod beregeningshaspels, beregeningspompen en sproeiers

(Klik op onderstaande logos voor meer informatie over beregeningshaspels, beregeningsmachines, beregeningspompen en beregeningssproeiers die wij rechtstreeks importeren en kunnen leveren)

Marani beregeningshaspels

Marani beregeningshaspels

Hoge kwaliteit en betrouwbaarheid, lange levensduur.

Sime beregeningshaspels

Sime beregeningsproducten

Sproeiers en kanonsproeiers

Casella beregeningshaspels

Casella beregeningshaspels

 Hydraulisch aangedreven Beregeningshaspels van Casella.

Caprari beregeningshaspels

Caprari beregeningspompen

Aanbod beregeningspompen van het topmerk Caprari

DAB beregeningshaspels

DAB beregeningspompen

Marktleider op het gebied van beregeningspompem.